Skip to content
cropped-Lgoo-512-Ugruzenje-studenata-RS-u-Srbiji.png

О нама

Удружење студената Републике Српске – Нови Сад је невладина, непрофитна организација, која тежи изградњи и јачању студентских веза са обе стране Дрине. Својим програмом рада доприносимо и подстичемо студенте да учествују у друштвеним активностима, као и активан и одговоран однос према својој локалној заједници у којој студирају.
Из године у годину сведоци смо сталног повећања броја студената који преко Дрине стижу на високо образовање и студирају у Србији. Процентуално, већина њих стиже у Нови Сад, престоницу српске културе, или би можда било боље Нови Сад назвати речником 19. века – „Српска Атина“.
Стога је постојала потреба за формирањем слободног удружења студената Републике Српске у Новом Саду. Идеја о стварању таквог удружења, које раније није постојало, дошла је до мале групе студената, пре свега способних, професионалних и талентованих младих људи, са искреним и добронамераним циљевима.
Студентско удружење ће се створити у функцији узајамне помоћи међу студентима који долазе из Републике Српске, у корист сваког појединца, не само једне интересне групе и уског круга сарадника, већ пре свега, у корист њихове Републике Српске .
Удружење ће увек стајати на услузи сваком свом члану и стаће испред сваког свог члана у борби за његова права, омогућиће лакше социјалне-омладинско-студентске активности и организацију. Удружење ће сигурно покушати да побољша квалитет студентског живота, као што ће покушати да помогне сваком појединцу да се прилагоди животу у великом граду попут Новог Сада.

Циљеви и програм:

 1. Хуманитарно, волонтерско, непрофитно дјеловање
 2. Окупљање и организовање студената из Републике Српске у свим друштвеним сферама.
 3. Подизање националне свијести и очување идентитета, његовање културе, традиције и обичаја, обиљежавање државних празника
 4. Организовање хуманитарних, културних, спортских и забавних манифестација са циљем бољег међусобног повезивања и повезивања са студентима из Србије.
 5. Савјетовање и пружање помоћи студентима приликом тражења праксе и привремених послова адекватних за вријеме студирања.
 6. Заступање студената у циљу побољшања квалитета студентског живота и остваривања студентских права.
 7. Промоција успјешних студената из Републике Српске, њихових активности и дјеловања.
 8. Организовање екскурзија, излета и осталих видова дружења на територије Републике Српске и Србије.
 9. Помоћ социјално угроженим српским породицама на територијама дјеловања удружења.
 10. Сарадња са свим релевантним студентским организацијама.
 11. Промовисање српске културе, историје и традиције, на бројним културним, научним или спортским догађајима, и поштовање других народа.
 12. Кроз пројекте који се односе на културу, спорт, науку, традицију, историју и студентску организацију, наш циљ је имплементирати равноправност, поштовање других, другачије размишљање и створити нове непробојне мостове међу младима.
 13. Помоћ младим, ново уписаним студентима из Републике Српске, у проналажењу свог смера на било ком универзитету у Србији.
 14. Било каквим културним, историјским, спортским или традиционалним догађајима који се одржавају у Републици Српској или Србији, желимо да још више подстакнемо, промовишемо их и створимо нове везе кроз њих.

Није случајност то што једно овакво удружење студената из Републике Српске у Србији, прво настаје у Новом Саду. Давне 1866. године, у Новом Саду, тада још на тлу Двојне монархије, одржана је оснивачка скупштина студентских, ђачких, пјевачких друштава, и настала је Уједињена Омладина Српска на челу са Светозаром Милетићем, Владимиром Јовановићем и другима. Тако су млади Срби ван Србије започели духовни, културни, просвјетни, национални и сваки други препород српског народа, и били одлучни да се боре за вјерска, национална и политичка права Срба у Хабзбуршкој монархији.
Желимо да наше удружење буде заједница преко које ћемо бити ближи једни другима, бити ближи нашој кући, и нашој Републици Српској, без обзира из којег њеног предјела долазимо.

CEO

Amir Zadeh

CEO
Senior Programmer

Louis Alba

Senior Programmer
Chief of Design

Shelly Sharma

Chief of Design
Senior Developer

Peters Abiodun

Senior Developer
Chief of Finance

Darcy Hutchens

Chief of Finance
Senior Designer

Ricky Onassis

Senior Designer

Партнери са којима сарађујемо

Хвала свима који су се удружили са нама или су нам помогли да остваримо нечије снове.

Ово су неки од њих:

Нови Сад је највећи град Аутономне Покрајине Војводине на северу Републике Србије, као и седиште покрајинских власти и административни центар Јужнобачког округа.
Место за ваш активан одмор у срцу природе. Налазимо се на обалама реке Дрине, на само 1 км од њеног порекла – река Дрина настаје ушћу реке Таре у реку Пиву.
Стоматолошке услуге пружамо на највишем специјалистичком нивоу, према најсавременијим светским стандардима.
Прави је избор за модерне пословне госте, као и идеално полазиште за туристе да истраже главни град Војводине.
Сви који се одлуче за услуге личног тренинга уживаће у јединственим условима које нуди Фитнесс зона.
Школа немачког језика специјализована за пружање висококвалитетне наставе језика свим узрастима.

Пријавите се на Newsletter и будите увек у току са новостима.